Dodge W200 Pickup Truck 4×4 met Led verlichting

Dodge W200 Pickup Truck 4×4 uit 1977

De Dodge W200 Pickup Truck 4×4, wie kent deze nu niet ? Voor veel mannen een droom om te hebben. Dit is niet zomaar een klassieker, dit is bijna een “formaat vrachtwagen “. Dat is ook wat de eigenaar Jannick van Barschot aantrok aan deze USA klassieker. Jannick van Barschot is vrachtwagen chauffeur en werkt bij Formule 1 Logistics in Eindhoven. Voor zijn dagelijks werk rijdt hij veel over diverse wegen in binnen en buitenland. In een truck zit je hoog en voel je jezelf snel veilig t.o.v. de personenwagens, en dat was juist hetgeen waarom hij helemaal verliefd werd op deze mooi Dodge W200 Pickup Truck 4×4.

De Dodge W200 Pickup Truck 4×4 met Led verlichting

Deze Dodge Pick-up Truck 4×4 is uit bouwjaar 1977 en er is in loop der jaren al veel aan deze Dodge Pick-up Truck verbouwd. Deze Dodge W200 Pickup 4×4 Truck weegt maar liefs 2500 kg en dat is bijna 2 keer zoveel als een gemiddelde middenklasse auto. Voor Jannick van Barschot gaat veiligheid boven alles, en deze Dodge W200 Pickup Truck 4×4 had een klein nadeel en dat was de slechte verlichting. Als beroeps chauffeur weet hij als geen ander dat goede verlichting zeer belangrijk is en het verschil kan maken tussen zien en gezien worden.

Toen Jannick deze Dodge w200 Pick-up kocht was deze nog voorzien van de standaard 7 inch halogeen koplampen. Dit waren op de weg net 2 “kaarsjes “en dat was voor Jannick een reden om hier als eerste aandacht aan te besteden. Veiligheid en een goed zicht op de weg vind hij heel belangrijk. Het besluit om de oude halogeen koplampen te vervangen door Led koplampen werd snel genomen.

Montage Led koplampen en Led verstralers op Dodge W200

De Sk112 Led koplampen ( in donkere kleur ) werden met een kleine aanpassing in deze Dodge W200 gemonteerd. Het lichtbeeld is perfect. Deze Led koplampen zijn volledig gecertificeerd en zijn toegestaan voor gebruik op de openbare weg. Ook werden er 2 Led verstralers op deze Dodge w200 Pickup truck gemonteerd. Zeker op buitenwegen achteraf, waar geen straatverlichting is, is dit geen overbodige luxe.
Zowel de koplampen als Led verstralers van 4Sky Lights hebben beide een positielicht. De verstralers geven samen ongeveer 10.000 lumen licht, en dat is nagenoeg om een voetbalveld ver te schijnen.

Led Achteruitrijverlichting op Dodge W200

Het lichtbeeld aan de voorzijde is perfect, maar aan de achterzijde was het nog belabberd. In het donker zag je vrij weinig en hoe zonde zou het zijn dat je schade rijdt door een slecht zicht aan de achterzijde. Met 2 goedgekeurde Led achteruitrijlampen was dit probleem ook snel opgelost.

Ook deze 2 Led lampen zijn volledig R23 gecertificeerd.  Deze lampen mogen rechtstreeks worden aangesloten op de achteruitrijverlichting, die standaard bij de Dodge W200 pickup Truck zijn ingebouwd. De investering van minder dan 100 euro aan verlichting op de achterzijde van de Dodge w200, voorkom je mogelijk duizenden euro’s aan schade, die mogelijke wijze zou kunnen ontstaan door slecht zicht.