Vulcan analyser gebruikt bij MATECH in Mierlo voor het testen van Led verlichting

MATECH is een bedrijf actief in de internationale metaal- en recycling markt

Vulcan analyser analyseert diverse metalen

De Vulcan analyser is een apparaat dat via een laser metalen kan analyseren. Fabrikanten roepen veel over hun producten maar is het ook zo? Is het materiaal ook van goede kwaliteit? Wij waren benieuwd naar de samenstelling van de behuizing en deden de proef op de som. MATECH is een bedrijf dat wij al langer kennen, en zij waren bereidt om ons te helpen. Hierbij komt de Vulcan analyser goed van pas. Maar eerst iets over MATECH in Mierlo.

MATECH in Mierlo

Het bedrijf MATECH is in 1999 opgericht en bestaat nu bijna 20 jaar. MATECH is zeer actief in de metaal en recycling markt. MATECH in Mierlo bedient alle klanten binnen de Benelux, en daarbuiten is een netwerk van exclusieve distributeurs die de producten van MATECH verkopen, en klanten ondersteuning bieden daar waar nodig is. Het bedrijf MATECH is altijd actief bezig geweest met de verkoop van metaal analyse apparaten die geschikt zijn voor de recycling markt. Naast de levering van draagbare Metaalanalyse-instrumenten, heeft MATECH in Mierlo nog veel meer producten in het assortiment. Denk hierbij aan Hydraulische knipscharen, Taurus mobiele machines, hydraulische alligatorscharen, mobiele kabelschaar en mobiele kraanscharen. Al deze machines maken het recyclen een stuk makkelijker en uiteindelijk is tijd = geld. De Vulcan analyser komt uit de laatste generatie van Metaal analyse apparaten. Iets meer weten over de historie van MATECH bezoek dan eens hun tijdlijn.

Waarom moeten we recyclen?

Eigenlijk is het heel simpel. Recycling draagt in onze wereld bij aan een beter leefmilieu; veel minder uitstoot van Co2, geen uitputting van onze fossiele brandstoffen en het behoud van onze bossen en de natuur. Recycling betekent ook het terugwinnen van grondstoffen uit afval en deze opnieuw hergebruiken. Bij recycling is het letterlijk een kringloop: van afval naar grondstoffen en vervolgens naar producten en weer rond. Recycling levert een besparing op van zowel grondstoffen als energie. Een besparing van grondstoffen, omdat er geen nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt hoeven worden en een energiebesparing, omdat het meer energie kost voor het produceren van nieuwe grondstoffen dan het energie verbruik bij recycling.

De nieuwste Vulcan analyser is een handheld metaal analyse apparaat.

Deze Vulcan analyser is de opvolger van de populaire mPulse en de mPulse is werelds eerste handheld metaalanalyse instrument dat gebruikt maakt van zogenaamde LIBS/ laser techniek.
Dit metaal analyse apparaat is zeer nuttig geweest om onze producten te analyseren. De Vulcan analyser is eigendom van Hitachi en is een van de snelste metaal analyse apparaten die er is.

4Sky Lights wil alleen hoogwaardige producten verkopen

De reden voor het analyseren staat hierboven eigenlijk al beschreven. De Vulcan analyser kon ons helpen om de behuizing van enkele Led werklampen en Ledbar te analyseren. Met de uitslag krijgen we een goede indruk over de samenstelling van het materiaal. De uitslag was voor ons geen verrassing, maar gaf ons wel weer de bevestiging dat wij samenwerken met de betere fabrikanten.