Led werklampen vergelijken in kwaliteit

Vergelijken van werkverlichting geeft meer inzicht in de materie en meer duidelijkheid over de verschillen.

Led werklampen vergelijken

Led werklampen vergelijken is zeker zinvol als we zien dat de markt zoals eerder aangegeven is verzadigd met vele slechte kopieën. Op deze pagina gaan wij hier ook meer aandacht aan besteden en gaan ook verschillende modellen onderling vergelijken. Wij hopen dat deze informatie u ook gaat helpen met het maken van een bewuste en goede keuze bij het kopen van led werklampen en led barren.

Info aanbod en productie Led werklampen

De markt in Led verlichting

Voordat we led werklampen vergelijken willen wij u eerst ook wat meer inzicht geven over hoe de markt op dit moment in elkaar zit.

4SKY doet al sinds 2012 zaken met de betere fabrikanten in China. Sinds enkele jaren is de markt voor Led verlichting ook ondoorzichtig voor consumenten. Het aanbod is groter als de vraag en de productie in China staat ook onder hoge druk. Dit resulteert uiteindelijk in goedkope kopieën die worden gemaakt en ook in hoog tempo op de Europese markt worden aangeboden. Dit gebeurd tot de dag van vandaag nog steeds.

Vele web shops en slechte fabrikanten gebruiken ook vaak de originele foto’s zodat in eerste instantie verschillen ook niet zichtbaar zijn. Consumenten zijn zich daar ook niet van bewust en denken ook een goede aankoop gedaan te hebben. In China is er sinds 2014 ook een “prijzenslag” gaande, waarbij de prijzen sinds de opmars van de led verlichting vanaf 2013 enorm onder druk kwamen te staan. Traders, fabrikanten en webshops in China “struikelde “over elkaar heen en marges kwamen ook behoorlijk onder druk te staan. Er zijn ook veel fabrikanten in China die kwaliteit van ondergeschikt belang vinden, zolang zij maar kunnen verkopen. De focus ligt bij kwantiteit, en niet de kwaliteit. Ondernemers hier in Europa maar ook consumenten worden dagelijks ook overspoeld met mails vanuit China waarbij goedkope led verlichting word aangeboden.

Het kopiëren van producten

Dat chinezen kopiëren is geen nieuws. Daar zijn de meeste consumenten zich wel van bewust. Een goede kopie is niet direct slecht, alleen wordt het voor de consument nu heel lastig om dit in de zoekfase naar led verlichting te bepalen.

De verhalen van led barren uit China, die verkocht worden met een 1 watt Chinese led terwijl er geadverteerd word met 3 watt Epistar zijn er in overvloed. Omdat er vaak bij slechte fabrikanten ook geen kwaliteit controle is, is het ook mogelijk dat de led overstuurd wordt om zo een hoger rendement te krijgen ten koste van de levensduur. Het is juist belangrijk om de techniek zo te maken dat de led niet wordt overstuurd en dat de techniek daarachter goed is doorontwikkeld. Door goedkope “slechte “fabrikanten wordt daar vaak geen aandacht aan besteed.

.

Led werklampen vergelijken, analyse van led werklampen geeft meer inzicht!

Op deze pagina gaan we de komende periode meerdere analyses doen, waarbij wij overtuigd zijn dat het de consument gaat helpen. De verschillen die u gaat zien zijn duidelijk waarneembaar.We kunnen niet checken of de kopie radio “ontstoord “is, want dit is een veelvoorkomende klacht die je regelmatig van consumenten hoort.
Wij kunnen niet de exacte lumen meten, want voor het meten van lumen is vrij dure apparatuur nodig, waar wij niet over beschikken.

Analyseren geeft helderheid.Voorkomen is beter als genezen is een spreekwoord. Denk goed na voordat u beslissingen maakt. Maak goede overwegingen want daar heeft u later veel plezier van.

led werklampen vergelijken geeft beter inszicht

Laat u niet verleiden door lage prijzen. Goedkoop is vaak ook duurkoop.Laat u goed informeren!

led werklampen vergelijken
De analyse van de 4SKY SK23 met een goedkope kopie

De linker versie is een Kopie van de 4SKY SK23 waar wij vorig jaar 1 stuk van hebben aangekocht om te vergelijken. Nadat wij deze enkele keren kortstondig hebben laten branden, is gebleken en ook  duidelijk te zien dat de chrome reflectoren bijna niet meer zichtbaar zijn.

Led werklampen vergelijken, 4SKY SK23 ECE R10

De SK23 is een breedstraler. Volgens de fabrikant zou dit model 2 cree leds hebben met een totaal vermogen van 20 watt en een lichtopbrengst van 1800 raw lumens. Hieronder gaan we de verschillen laten zien. Aan de linkerkant de kopie en aan de rechterkant de SK23 van 4SKY Lights.

Werklamp van 4SKY Lights SK23 met een R10 certificering

Kopie

SK23 van 4SKY LIGHTS

Voor een goede reflectie is het belangrijk dat er een goede “spiegel ” aanwezig is. Bij dit model is deze bijna helemaal weg

Een goede spiegel is heel belangrijk. Bij deze foto is dit duidelijk te zien.

Hier is gebruik gemaakt van goedkope gietmallen. De warmte afvoer is daardoor minder goed !

U ziet hier een duidelijk verschil. Deze gietmal is van zeer goede kwaliteit geweest

Slechte afwerking en coating van de behuizing

Mooi glad oppervlak. Een duidelijk verschil !

Ampirage is hier duidelijk minder.Dit scheelt bijna 20%

led werklampen vergelijken op stroomverbruik

Stroomverbruik van meer als 1,3 ampere

led werklampen vergelijken met multimeter

Koperdraad is veel duurder om te produceren. De geleiding van stroom is bij koper ook beter. Geen koperdraad gebruikt wil niet altijd zeggen dat de lamp slecht is !

led werklampen vergelijken op kabel
Conclusie bij led werklampen vergelijken

De lichtopbrengst hebben we ook bekeken. De lichtopbrengst van de kopie is veel slechter als de SK23, alleen is het lastig om dit lichtbeeld goed vast te leggen op camera.
De verschillen laten duidelijk zien dat dit qua model 2 lampen zijn, die in eerste instantie gelijk zijn. Gaan we de details verder bekijken dan wordt de conclusie heel anders.

Test 320 watt verstraler op vermogen

We hebben een test gedaan met een 320 watt verstraler. Deze hebben wij aangekocht om eens te kijken of dit echt klopt.
We hebben een goede 12 volt accu gebruikt met een degelijke multimeter. Het zou gaan om een verstraler met 32 stuks 10 watt Cree leds

Deze test laat duidelijk zien dat er soms ook nog grotere verschillen kunnen zijn.

Werkelijk vermogen is hier ongeveer 30% van het daadwerkelijk opgegeven vermogen.

Test 320 watt verstraler op vermogen

De verstraler zou dus 320 watt vermogen hebben. We weten vanuit de praktijk dat vaak het werkelijke vermogen iets lager uitvalt. Leds worden “geknepen”om zo vaak de levensduur te verlengen. Producenten willen nog wel een het werkelijke vermogen opgeven en een kleine afwijking is acceptabel. In dit geval zou het vermogen uitkomen op 99,24 watt. Dat is veel minder als de 320 watt zoals opgegeven.

Test 120watt Led bar

Specificaties zoals doorgegeven:
120 watt-9600 lumen-12-24v-40×3 watt leds-Epistar

Deze Led bar meet gemiddeld 3,8 Ampere. Het werkelijke opgenomen vermogen is dus niet 120 watt maar slechts 45,72 watt. De vorm van de led is ook beslist geen Epistar maar een goedkope Chinese kopie. Dit is duidelijk te zien aan de vorm van de led. Een echte Epistar Led heeft een heel andere vorm. Onze conclusie is dat het hier beslist niet gaat over de Epistar Led uit Taiwan maar een slechte kopie die veel minder presteren.

De koelribben zijn flinterdun en kan je met weinig moeite vervormen.

Simpel beredeneren:

Als we kijken naar de opgeven Lumens bij een CREE led bar van 120 watt komt deze gemiddeld uit op 9600 Raw Lumens. Cree geeft gemiddeld 30% meer licht als een Epistar led. Als we van deze berekening uitgaan, dan mag je sterk gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid van de gegevens van deze 120 watt Led bar. Nu we weten dat het opgenomen vermogen ook nog slechts 45,72 watt is, mag u de conclusie trekken.

Waar je ook rekening mee moet houden is het feit dat de afdichting ook niet helemaal optimaal is. De polycarbonaat plaat wordt in de behuizing geschoven. Er zit wel een pakking tussen maar de PC plaat wordt niet aangedrukt d.m.v schroefjes.

Sommige bedrijven hebben helaas geen flauw idee wat zij aan het verkopen zijn. Ergste is nog dat de consument behoorlijk bedrogen uitkomt.

Ter referentie: een afwijking van 10%-25% is acceptabel.

Reflector Led werklamp

Meten van stroom

Led Bar met 1 watt leds

Resultaat stroomverbruik Led bar