Wat is een LED zwaailampbalk

WAT IS EEN LED ZWAAILAMPBALK

Een LED zwaailampbalk, ook wel bekend als flitsbalk, zwaaibalk of zwaailichtbalk, is een signaleringsinstrument dat speciaal ontworpen is om op het dak van voertuigen te plaatsen. Het heeft twee belangrijke functies: het waarschuwen van andere weggebruikers voor een bijzondere situatie en het beschermen van de inzittenden en omstanders. Om deze reden zijn de amberkleurige (oranje) zwaailichtbalken die 4SKY Lights levert ECE-r65 gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze goed opvallen en aan alle veiligheidsnormen voldoen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de juiste certificeringen bij het gebruik van onze lichtbalken die wij in ons programma leveren. Naast het zorgen voor zichtbaarheid, draagt een flitsbalk ook bij aan de professionele uitstraling van een voertuig.

Gecertificeerde LED zwaailampbalk, dakset en lichtbalk

Een LED zwaailampbalk is een cruciaal onderdeel van een waarschuwingssysteem op voertuigen. Om de zichtbaarheid te vergroten, worden amberkleurige zwaailampbalken op het dak geplaatst, in combinatie met zwaailichten, flitsers aan de voorkant en grillflitsers. Bijna alle zwaailichtbalken die wij verkopen zijn in hoogte en breedte verstelbaar, waardoor ze geschikt zijn voor elk type voertuig, van auto’s en bedrijfswagens tot vrachtwagens. Voor een snelle en eenvoudige installatie bieden wij ook magneetvoet-zwaailampbalken zonder dat er geboord of geschroefd hoeft te worden in de carrosserie van het voertuig. Dit is een ideale oplossing voor wie de signalering niet permanent wil monteren op hun voertuig.

Gebruik de zwaailichtbalk met minimale windgeruis

Windgeruis kan een groot probleem zijn bij gemonteerde zwaailicht balken. Omdat deze balken aan het dak zijn bevestigd, kan er tijdens het rijden wind onder de LED-zwaailampbalk komen. De wind kan dan in een zeer klein gebied hard waaien, waardoor ouderwetse grote zwaaibalken veel lawaai maken. Bij slimline zwaailicht balken is dit probleem minder prominent aanwezig. Dit komt doordat dit model een kleiner oppervlak heeft, waardoor het gemakkelijker door de wind heen snijdt. Als gevolg hiervan is het windgeruis aanzienlijk verminderd.

Verschillende patronen bij een zwaailicht balk

In ons assortiment vindt u zwaailicht balken met de mogelijkheid om verschillende patronen te tonen. Hierdoor kunt u de flitsende waarschuwing aanpassen aan uw wensen. Onze modellen hebben geen bewegende delen meer, waardoor ze een hoger aantal patronen ondersteunen. Dit heeft nog meer voordelen, aangezien bewegende delen in LED-voertuigverlichting die aan veel trillingen worden blootgesteld, sneller stuk kunnen gaan. Daarom raden wij aan om altijd te kiezen voor een zwaailicht balk die alleen uit vaste delen bestaat.

Electraquip de krachtig zichtbare LED zwaailampbalk

De Electraquip LED zwaailampbalk serie biedt een uitgebreid assortiment van hoogwaardige zwaailampbalken met een slank ontwerp. Alle deze zwaailampbalken zijn voorzien van de vereiste keurmerken, zoals ECE-R65 en ECE-R10. Het assortiment omvat slanke flitsbalken, zwaailicht balken met een traditionele uitstraling en mini flitsbalken, die allemaal zijn uitgerust met amberkleurige LED’s.

Als u behoefte heeft aan extra verlichtingsopties, kunt u kijken naar de eqlb serie. Deze serie is voorzien van compartimenten waar u bijvoorbeeld markeringslichten of flitsers kunt toevoegen. Zo kunt u de zwaailampbalk aanpassen aan uw specifieke behoeften en wensen. Indien u hier meer over wil weten neem dan contact met ons op.

led autolamps - electraquip - led zwaailichtbalken-led lightbars

Een volledig flitsende LED zwaaibalk of enkel de uiteindes flitsend?

Als u op zoek bent naar een LED flitsbalk met een klein oppervlak waarbij alleen de uiteinden van de balk flitsen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij begrijpen dat veel bedrijven deze specifieke LED balken gebruiken om hun bedrijfswagens uit te rusten. Daarom bieden wij ook slimline LED zwaailicht balken aan, waarbij alleen de LED’s aan de uiteinden verwerkt zijn. Als dit niet helemaal is wat u zoekt, dan kunt u ook kijken naar onze balken met LED’s over de gehele balk.

Dag- en nachtstand, waterproof en montage bij een LED zwaailampbalk

Onze zwaailampbalken van ElectraQuip hebben dag- en nachtstand ( klasse 2 )vanaf een grootte van 621mm. Ze zijn waterdicht (IP67) gecertificeerd en gebouwd op een stevige aluminium basis. De montagevoeten zijn instelbaar en kunnen soepel verschoven worden in de sleuven aan de onderkant van de LED flitsbalk, waardoor u altijd een stabiele en veilige zwaailampbalk kunt monteren. Als u de montage graag wil uitbesteden omdat U niet de kennis of juiste gereedschappen heeft voor het monteren, kunt u contact opnemen met ons en wij helpen u graag verder.