Led werklamp in landbouw waaronder Led breedstraler, verstraler en Led Light Bar

Led werklamp in Landbouw

Led werklamp in de landbouw, steeds vaker zien we dat er op het land wordt gewerkt terwijl het heel donker is. Op straat hebben we nog  plezier van de straatverlichting maar op het land zien we geen “hand voor ogen “. Juist daar is het super belangrijk dat er goed zicht is. Nog steeds zien we dat er veel tractoren nog werken met de halogeen verlichting. Niet iedereen is overtuigd van de mogelijkheden van een Led werklamp. We zien ook steeds meer dat veel boeren de voordelen gaan inzien en uiteindelijk hun landbouwvoertuig gaan voorzien van een Led werklamp of Led Light Bar. Meestal wordt er gekozen voor breedstralers of een combinatie.

Led werklamp biedt veel voordelen op land

Wet en regelgeving Led werklamp in landbouw

Een tractor kent geen APK keuring en de meeste tractoren rijden meestal op eigen terrein of op het land.
Vaak is er de suggestie dat er iedere lamp op kan worden geschroefd maar dit is een grote misvatting. Ook een tractor komt op de openbare weg en moet ook officieel voldoen aan de wet en regelgeving.

ECE typegoedkeuring Led werklamp

Iedere Led lamp die op een voertuig wordt gemonteerd zal een ECE typegoedkeuring moeten hebben. Dat kan een R10 zijn of een R112. Controlerende instanties zijn vaak niet goed op de hoogte van deze wet en regelgeving en vaak is er sprake van een gedoogbeleid. Maar wat als er een ongeluk gebeurd waarbij de leverlichting op de tractor of landbouwvoertuig een rol speelt? De meeste verzekeringsmaatschappijen gaan dan moeilijk doen wanneer de Led werklamp of Led Light Bar geen typegoedkeuring heeft. Mogelijk gaan zij het regres recht uitoefenen. Meer hierover kunt u teruglezen onder de INFO toets bovenaan onze website.

Ons advies is om een goede overweging te maken en de risico’s goed inschatten wat het voor u betekent. Indien u overweegt om ongekeurde led verlichting te monteren zou U eventueel contact kunnen opnemen met de verzekeringsmaatschappij hoe zij hiermee omgaan indien er schade zou ontstaan waar de verlichting een rol in speelt.

LED WERKLAMP, 40 INCH LED LIGHT BAR GEMONTEERD ONDER DAKRAAM

Led Light Bar gemonteerd boven het raam
Led breedstralers gemonteerd op valbeugel bij tractor
Led werklampen gemonteerd op tractoren
Led werklamp biedt veel voordelen op land