Noordkaap Challenge 2018 met Team van Bussel

Noordkaap Challange 2018 met Team van Bussel uit Asten


Noordkaap Challenge is een prachtige uitdaging

Noordkaap Challenge 2018 is een mooie uitdaging. Daar dachten Richard en Jacoliene van Bussel ook zo over.
Soms loop je in het leven tegen “dingen “aan die minder prettig zijn. Je kunt er bij gaan zitten of actief bezig zijn met het zoeken naar oplossingen. Jacoliene en Richard gingen de Noordkaap Challenge rijden om zo geld in te zamelen voor stichting Kidz&Ko.

De dochter en zoon van Jacoliene en Richard van Bussel worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van Diabetes ( suikerziekte ). Beide kinderen van Richard en Jacoliene hebben de zwaarste variant type 1. Tot wel 5 maal per dag krijgen zij insuline toegediend. In deze fase is goede begeleiding zeer hard nodig.

Met de Noordkaap Challenge 2018 ging team van Bussel geld in te zamelen voor o.a. Kidz&ko dat een samenwerkingsverband is van kinderdiabetesteams van de ziekenhuizen in Eindhoven, Geldrop, Helmond,  ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Uden. Dit alles was in samenwerking met Serious Request Onder het motto: “goede diabeteszorg dichtbij huis” hebben zij hun krachten gebundeld.


https://www.facebook.com/NoordkaapChallenge/videos/1964735003831996/

WAT DOE JIJ?

WAT DOE JIJ… ALS HET EROP AANKOMT? Soms beland je in het leven op een plek waar je niet wilt zijn. Je kunt er bij gaan zitten of je doet alles wat mogelijk is. Jacoliene en Richard rijden voor stichting Kidz & Ko die kwaliteit van leven voor kinderen met diabetes aangenamer wil maken. Twee dochters van Jacoliene en Richard worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van diabetes. Dit is hun verhaal. Wil jij hen steunen in hun challenge doneer dan hier op hun teampagina: https://goo.gl/FXL7oT voor meer info over Kidz & Ko: https://goo.gl/QRkjyx #goedhart #onvoorwaardelijk #liefde #noordkaapchallenge #fiat500

Geplaatst door Noordkaap Challenge op Zaterdag 15 december 2018De Noordkaap Challenge 2018 duurde dertien dagen

Iedereen met een rijbewijs en doorzettingsvermogen kon zich inschrijven voor de Noordkaap Challenge 2018. De aanschaf van winterbanden en sneeuwkettingen was wel een eis van de organisatie. Op de Fiat 500 werd van 4Sky Lights een extra set Led verstralers gemonteerd en een Ledbar met geel polycarbonaat glas omdat er ook veel in bossen werd gereden.Noordkaap challenge 2019 met teamBussel 4SKY LightsDe start van de Noordkaap Challenge 2018 was op 7 december

Vanaf het Media Park in Hilversum was team van Bussel vertrokken. De eindbestemming was de Noordkaap, een gedeelte van Noorwegen dat boven Finland ligt. Team van Bussel reed iedere dag een etappe, waarbij de eerste dagen de afstanden het langste waren. Hoe je op de bestemming aankwam maakte niet uit, als je er ‘s avonds maar was. In Stockholm gingen Richard en Jacoliene per boot naar Helsinki en dan via Finland zijn ze naar boven gereden. Bij de Noordkaap gingen zij georganiseerd nog twaalf kilometer naar het noorden totdat ze in het uiterste puntje waren aangekomen. De terugweg is via Zweden gegaan om  vervolgens te eindigen in Hilversum. “Onderweg stonden er allerlei leuke activiteiten op de kalender. Zo bezochten zij o.a. in Rovaniemi de kerstman.


Noordkaap challenge 2018


Goede doelen

De Noordkaap Challenge 2018 was geen wedstrijd. De teams hadden bijvoorbeeld moeten ondertekenen dat er geen snelheidsovertredingen gemaakt mochten worden. De challenge was om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request en andere gekozen doelen. De auto’s waren beplakt met logo’s van sponsoren die daar allemaal voor hadden betaald.


Fiat 500 geprepareerd voor noordkaap challenge


Noordkaap Challenge TeamBussel

Uiteindelijk is Teambussel goed aangekomen en is de reis verder goed verlopen zonder calamiteiten. TeamBussel had een mooi bedrag bij elkaar gekregen met dank aan alle donateurs. Ook voor aanvang van de Noordkaap Challenge had teamBussel al veel geld ingezameld door het geven van o.a. een benefiet, verzamelen van emballagebonnen bij de Plus in Asten en organiseren van sponsorloop.


Team Bussel Noordkaap Challenge


Noordkaap Challenge 2019

Inmiddels is de kogel weer “door de kerk”. Er is besloten om weer mee te doen met de Noordkaap Challenge 2019 welke
As 6 december gaat teamBussel weer van start. Wederom voor kidz&Ko kinderdiabetes en Serious Request. De Volvo is gesponsord door autobedrijf Swinkels uit Asten-Heusden. Meer weten volg dan alles op hun facebook pagina.
Deze pagina kunt u vinden op Facebook onder de naam: noordkaap-challenge-teambussel


Noordkaap challenge


Noordkaap challenge met teamBussel