industrieel-gebruik-led-werklamp

Industrieel gebruik Led werklamp

Industrieel gebruik Led werklamp

Industrieel gebruik Led werklamp in de industrie kan van zeer groot belang zijn. Het gaat hier niet alleen om het veiligheids-aspect maar ook om tijdwinst.
In veel sectoren is het zo dat tijdwinst geld oplevert. Wanneer een Kraan met minder goed licht 50% minder snel kan werken betekent dat zeer veel. Vaak kunnen ook de financiële consequenties groot zijn als bepaalde projecten niet op tijd klaar zijn.

Led werklampen, Led verstralers en Led light Bar

Type werklamp afhankelijk van de wensen

De Led werklamp die vaak wordt gebruikt is ook hier vrij divers en vaak ook afhankelijk van de wensen. Wat betreft een Led werklamp zal op een kraan eerder voor een zware Breedstraler of Led Light bar worden gekozen als voor Led verstralers. Ook een combinatie van deze is ook niet ondenkbaar. De Led werkverlichting kan altijd worden aangesloten op 12V en op 24V. Dat biedt natuurlijk veel voordelen.
Hieronder enkele voorbeelden waarbij Breedstralers zijn geïnstalleerd.

De led werklampen zijn zeer breed inzetbaar.

Led werklampen zijn zeer breed inzetbaar

Voor het Industrieel gebruik van de Led werklamp heeft u hierboven al enkele mooie voorbeelden gezien waarbij een Led werklamp of Ledbar werd  ingezet. Maar er is meer!
Voor het bedrijf Moos-Machining dat is gevestigd in het pand van Mathro op de Lage dijk 27 in Helmond, werd een hele mooie oplossing bedacht.
In de CNC freesmachine was er een tekort aan verlichting. Een van de halogeen werklampen was defect. Nu was dat een lamp die niet zomaar overal te verkrijgen is.

Verder geldt ook hier “tijd is geld “en slecht verlichting maakt dat je minder snel nauwkeurig kunt werken. Het probleem bij deze machine was de wisselspanning van 24V. Daardoor gaat een Led  werklamp flikkeren wanneer je deze gaan aansluiten. Het maakt hierbij ook niet uit of het bij een Led-werklamp gaat om een Led verstraler of Led breedstraler. Het probleem werd samen met de klant opgelost. Door een gelijkrichter te plaatsen was er geen flikkering meer van het lichtbeeld.