pand-kruyf-1954-voorzijde-bijgesneden-960x338x96dpi-met-tekst

De firma Kruyf bestaat sinds 1939. 3 Generaties terug, begint Philip Kruyf een scheepsvictualiën handel aan de haven van Maasbracht. Het pand aan de Wilhelminalaan-hoek-Havenstraat is in 1939 gebouwd door Daan van Riemsdijk.

In de winkel worden in de beginjaren voornamelijk scheepsbenodigdheden verkocht. Spoedig volgt de handel in olie, aan de wal en op het water. Twee olieboten bevoorraden baggermolens en schippers in de haven. Na de oorlog koopt Philip (Flip) Kruyf het terrein, rechts naast de winkel, aan de Havenstraat. Op dit terrein wordt in 1954 het pand en de winkel uitgebreid. Oudste zoon Gerrit komt in 1945 in de zaak, waar hij voornamelijk werkzaam is in het magazijn. Enkele jaren later, gaat schoonzoon Harry van Dijken varen op een van de olieboten. Jongste zoon Piet, komt in 1957 in de zaak als verkoper en leverancier van huisbrandolie voor de centrale verwarming.

Intussen neemt de pleziervaart een grote vlucht en krijgt het assortiment daardoor een ander karakter en wordt de klantenkring divers. In 1990 komt de zoon van Piet, Edwin Kruyf, in de zaak als 3-de generatie. In 1992 wordt de oliehandel afgestoten en gaan Edwin, vader Piet en moeder Mia verder met de winkel. Nu beter bekend als CV  P. KRUYF EN ZN.

Door de toenemende vraag naar watersportartikelen wordt de winkel in 1995 nogmaals uitgebreid en wordt er een aantal medewerkers aangenomen. Inmiddels zijn Piet en Mia Kruyf de 70 jaar gepasseerd, is het harde werken gedaan en gaan ze genieten van hun vrije tijd.

De winkel bestaat nu 73 jaar, heeft een totale oppervlakte van 800m2 en een uitgebreid assortiment scheepvaartartikelen, watersportartikelen, doe-het-zelf, staaldraad, accu’s, airco’s,  verven etc…..

Naast dit assortiment kunt u bij het bedrijf terecht voor staaldraad op maat. Met de staaldraadpers, persen zij draden in diktes van 1 t/m 24mm, welke zij leveren aan schippers, watersporters, bunkerstations, bedrijven en particulieren door heel Nederland (ook met certificaat).

Plakletters hebben zij altijd voorradig in de maten van 2 t/m 20 cm, in diverse kleuren.

In Limburg en omstreken zijn zij een van de grootste aanbieders van RVS schroeven en bouten. Het verfassortiment hebben zij sinds kort uitgebreid met muurverf, naar wens op kleur te maken.

Zij nodigen u graag uit om de (actie) producten te bekijken op onze vernieuwde site. Voor het volledig assortiment of persoonlijk advies bent u uiteraard van harte welkom in hun zaak.

P. KRUYF EN ZN
Wilhelminalaan 2
6051 BJ
MAASBRACHT
Tel. 0475-463300

info@kruyf-watersport.nl
www.kruyf-watersport.nl
www.kruyfscheepvaart.nl