Canbus en montage van Led verlichting

Bij de nieuwste auto’s is er sprake van canbus. Dat kan problemen geven. Hieronder vertellen wij daar meer over. 4SKY Lights heeft diverse kabelbomen te koop compleet met relais, schakelaar, connector en zekering zodat aansluiten ook zeer eenvoudig wordt. Bent u zelf niet handig of heeft u niet de mogelijkheden om het zelf te installeren en heeft u een model lamp gevonden die u graag wil laten monteren, dan zijn daar mogelijkheden voor. Informeer eerst bij uw dealer wanneer u daar de verlichting heeft aangekocht voor de mogelijkheden. Lukt dat niet dan kunt u contact met ons opnemen zodat we samen gaan kijken naar de beste oplossing.

Monteren van led werkverlichting, led verstralers , led koplampen , led markering, led achterlichten en led signalering kan eenvoudig zijn maar hou rekening met Canbus. Lukt montage niet raadpleeg dan onze montagepartners.Montagepartners maken voor u een prijsopgave. Montage gebeurd dan via een professioneel bedrijf met de goede kennis en gereedschappen.

Monteren vindt u lastig? Maak dan gebruik van onze montagepartners

In 2018 gaan we samenwerken met montagepartners in het gehele land. Voor veel klanten is er gebrek aan tijd en kennis om led werkverlichting waaronder bijvoorbeeld een led bar , led werklamp ,  led flitser of led verstralers op op een goede manier te monteren. Eind 2017 hadden wij besloten om te gaan kijken voor oplossingen. Op dit moment worden al onze producten via online kanalen en dealer netwerk verkocht. Niet iedere dealer heeft de mogelijkheid om klanten te ondersteunen bij de montage van led werklampen, verstralers , led barren en signaleringsverlichting. Ook moeten we bij de moderne auto’s rekening houden met het canbus systeem. Canbus is de afkorting van Control Areay System. Bij dit systeem laat men meerdere elektronische componenten met elkaar communiceren. De data overdracht gaat dan slechts via enkele kabels. Canbus is ontwikkelt omdat anders de draadbomen te dik zouden worden. In alle moderne auto’s wordt gewerkt met Can bus.

Door het canbus systeem kunnen er fouten ontstaan wanneer er led verlichting wordt aangesloten. Veel voorkomend is bijvoorbeeld een Led bulb die wordt gemonteerd in de koplamp unit. De weerstand hiervan is veel lager als de traditionele halogeen lamp. Door het canbus systeem zal er dan snel een foutmelding worden doorgegeven aan het dashboard van de auto.

Hier kunt u duidelijk het verschil zien bij een auto met canbus en een auto zonder canbus. Er is bij canbus sprake van veel minder bekabeling.

Canbus, hou hier bij montage rekening mee !

Canbus kan dus problemen geven bij de montage van led verlichting. Laat u zich goed voorlichten en indien gewenst laten monteren bij een montagepartner die op de hoogte is van deze materie. U voorkomt een boel ergenis en u bent ook verzekerd mocht er onverhoopt toch fouten zijn gemaakt tijdens de montage. Binnenkort gaan wij meer informatie publiceren over onze montagepartners. Raadpleeg dan deze pagina of kijk bij BLOG.